Volledig scherm
PREMIUM
Dat Zwolle opnieuw in zee gaat met Welzorg komt voor Zwolse politici als een onprettige verrassing. © Janske Mollen

Zwolse politiek staat paf dat Welzorg nieuwe kans krijgt na slechte ervaringen

Zwolse politici hebben niet zien aankomen dat de stad opnieuw in zee gaat met Welzorg. 'Verrast', 'verbaasd' en zelfs 'gruwelijk', klinkt het. De leverancier van rolstoelen en andere hulpmiddelen ligt al jaren onder vuur, maar is ook na 1 oktober een van de aanbieders in Zwolle. ,,Zijn al die andere partijen dan nog slechter?", vraagt SP-fractievoorzitter Brammert Geerling zich af.

De levering van zorghulpmiddelen is door Zwolle opnieuw aanbesteed. Vanwege de vele klachten over Welzorg heeft de gemeente ervoor gekozen om voortaan met twee leveranciers in zee te gaan, zodat hulpbehoevenden keuze hebben. Bij de aanbesteding komen Meyra uit Nijkerk en Welzorg Nederland als beste uit de bus. ,,Ik kan me voorstellen dat je als college van burgemeester en wethouders in een moeilijk parket zit, als je juridisch wordt gedwongen om toch met een partij in zee te gaan waar je slechte ervaringen mee hebt gehad", zegt CDA'er Leo Elfers.

  1. Kerstbomenverkoop piekt dit weekend: ‘Gelukkig krijgen we geen witte kerst’
    PREMIUM
    Poll

    Kerstbomen­ver­koop piekt dit weekend: ‘Gelukkig krijgen we geen witte kerst’

    Dág Sinterklaasje, welkom kerstboom: deze week komt de verkoop flink op gang. Het zijn de weken waarin een bedrijf als Tuinland met vestigingen in Zwolle en Wilp zo’n 25 procent van zijn jaaromzet draait. ,,Gelukkig krijgen we geen sneeuw, want dan scheelt ons dat enorm. Dan verkopen we minder bomen”, zegt André Eshuis, die zich namens het bedrijf met de verkoop van de kerstbomen bezighoudt.

In samenwerking met indebuurt Zwolle