Politieonderzoek na de schietpartij op de hoek van de Zerboltstraat en de De Voochtstraat in Zwolle. Schutter R.P. is veroordeeld tot drie jaar cel.
Volledig scherm
PREMIUM
Politieonderzoek na de schietpartij op de hoek van de Zerboltstraat en de De Voochtstraat in Zwolle. Schutter R.P. is veroordeeld tot drie jaar cel. © Frans Paalman

Zwolse rapper moet drie jaar cel in voor schietpartij Dieze-Oost: ‘Geen sprake van noodweer’

De 32-jarige R.P. uit Zwolle moet drie jaar de gevangenis in vanwege een schietpartij in de Zwolse wijk Dieze-Oost. Hij schoot in september een plaatsgenoot in zijn been. P., elektricien en rapper, beriep zich op noodweer, maar daar is de rechtbank het niet mee eens. Uit niets is gebleken dat het slachtoffer zelf ook een vuurwapen wilde pakken.

 1. Leidy Mulder, moeder van schaatstweeling Ronald en Michel: ‘Bij de start kijk ik nooit naar het ijs, te spannend’
  PREMIUM
  video

  Leidy Mulder, moeder van schaatst­wee­ling Ronald en Michel: ‘Bij de start kijk ik nooit naar het ijs, te spannend’

  In deze eerste aflevering van onze nieuwe serie over moeders van topsporters: Leidy Mulder. Ze is de moeder van zeven zonen. Ronald en Michel Mulder (35) zijn de jongsten. De schaatstweeling uit Zwolle is goed voor vele (inter)nationale titels op de korte afstanden. Ook op de skeelers werden veel kampioenschappen. Michel stopte begin 2020 en is nu trainer. Ronald behoort nog steeds tot de snelste mannen ter wereld.

In samenwerking met indebuurt Zwolle

 1. Kiki’s grote liefde pleegde plotseling zelfmoord
  Play

  Kiki’s grote liefde pleegde plotseling zelfmoord

 2. Bèèèh! Schapen tussen woningen blijven vast beeld in Zutphen
  Play

  Bèèèh! Schapen tussen woningen blijven vast beeld in Zutphen