De soepbus was vorig jaar een groot succes, want niet alleen dak- en thuislozen kwamen erop af, maar ook mensen die alleen thuis zaten en wel wat aanspraak konden gebruiken. Hier smikkelen en smullen zij op eerste kerstdag bij het Maagjesbolwerk.
Volledig scherm
De soepbus was vorig jaar een groot succes, want niet alleen dak- en thuislozen kwamen erop af, maar ook mensen die alleen thuis zaten en wel wat aanspraak konden gebruiken. Hier smikkelen en smullen zij op eerste kerstdag bij het Maagjesbolwerk. © Foto archief/ Freddy Schinkel

Zwolse soepbus rijdt opnieuw op eerste kerstdag: ‘Niet eens om de soep maar om het praatje’

videoDe Soepbus van het Leger des Heils in Zwolle rijdt ook dit jaar op eerste kerstdag door de stad. Vorig jaar was dit een groot succes. Niet alleen dak- en thuislozen maar ook mensen die alleen thuis zaten en wel wat aanspraak konden gebruiken, kwamen er op af. 

  1. Sobere Indië-herdenking in Zwolle dit jaar: toch leeft het onderwerp onder jongeren meer dan ooit
    PREMIUM

    Sobere In­dië-herdenking in Zwolle dit jaar: toch leeft het onderwerp onder jongeren meer dan ooit

    Jaarlijks wordt op 15 augustus de Japanse bezetting en bevrijding van Nederlands-Indië herdacht. Zwolle is echter de enige plek in Nederland waar tevens aandacht is voor de Bersiap-periode en de kwestie Nieuw-Guinea. Twee jaar geleden leek de Zwolse herdenking nog op de tocht te staan en door corona vindt het programma dit jaar ook nog eens vereenvoudigd plaats. Is er nog toekomst voor de herdenking? ,,Vooral derde generatie jongeren met een Indische achtergrond zijn bovenmatig geïnteresseerd in de verhalen.” Drie generaties aan het woord.

In samenwerking met indebuurt Zwolle