Volledig scherm
Stadkamer Zwolle. © Frans Paalman

Zwolse Stadkamer is 'beste bibliotheek van Nederland'

Stadkamer is de beste bibliotheek van Nederland volgens de jury van het Nationale Bibliotheekcongres. De jury gaf vandaag onder andere complimenten over de enorme metamorfose van het pand en het groot aantal bezoekers, waaronder veel studenten, die Stadkamer weten te vinden.

De andere genomineerden voor de titel waren Bibliotheek Veendam, AanZet in Barendrecht, Bibliotheek Sittard, Bibliotheek Bijlmerplein in Amsterdam en Bibliotheek Purmerend.

Reactie publiek

Naast een beoordeling door een vakjury is de prijs ook een publieksprijs.  Daarvoor werden 15.000 stemmen uitgebracht, waarvan 31 procent naar Stadkamer ging. Directeur bestuurder Astrid Vrolijk de Mooij laat in een reactie op de uitverkiezing weten 'supertrots' te zijn.

Volledig scherm
De uitreiking van de prijs vanmiddag in Den Helder aan vertegenwoordigers van de Zwolse bibliotheek. © Bibliotheekblad
  1. Wilde je thuis werken maar mocht dat niet? Dit zegt het arbeidsrecht

    Wilde je thuis werken maar mocht dat niet? Dit zegt het arbeids­recht

    Pascal Besselink is jurist en gespecialiseerd in vraagstukken over ‘arbeidsrecht en sneeuw’. Hij werkt voor DAS en krijgt op sneeuwvolle dagen – zoals deze dinsdag – prompt vragen uit gebieden rondom Apeldoorn, Arnhem, Deventer en Zwolle. ,,Zowel werkgevers als werknemers bellen mij om te vragen wat het arbeidsrecht zegt, als er sneeuw ligt.’’ Dé vraag die wordt gesteld: kan een werknemer eisen dat hij thuis werkt?

In samenwerking met indebuurt Zwolle