Met man en macht is de afgelopen week geprobeerd om de gloednieuwe tunnelkas op tuinderij De Spoolderberg tegen de weergoden te beschermen. Dat is gelukt, met spanbanden en touwen is alles bij elkaar gehouden.
Volledig scherm
PREMIUM
Met man en macht is de afgelopen week geprobeerd om de gloednieuwe tunnelkas op tuinderij De Spoolderberg tegen de weergoden te beschermen. Dat is gelukt, met spanbanden en touwen is alles bij elkaar gehouden. © Pedro Sluiter Foto

Zwolse stadsboerin Joke ziet haar tunnelkas bijna de lucht ingaan: ‘Ineens kwamen de buurmannen aanrennen om te helpen’

Hij staat er nog, maar daar is dan ook alles mee gezegd. De nieuwe tunnelkas van tuinderij De Spoolderberg in Zwolle is flink gehavend door twee stormen en een enorme bak hemelwater. ,,Het is aan een stel buurmannen te danken dat er niet nog meer schade is ontstaan. Ineens kwamen ze aanrennen om mijn kas te redden", zegt stadsboerin Joke Wierenga.

Zij startte enkele jaren geleden stadstuinderij De Spoolderberg op een braakliggend terrein aan de Turnhoutsweg. Het biologische bedrijf is enorm arbeidsintensief en bijna alles is handwerk. Tientallen Zwollenaren hebben inmiddels een abonnement op de producten die de tuinderij voortbrengt.

  1. LIVE | Corona in de regio: dodental stijgt met 175 en opening Lelystad airport uitgesteld

    LIVE | Corona in de regio: dodental stijgt met 175 en opening Lelystad airport uitgesteld

    Na topoverleg maakt het kabinet vandaag bekend tot wanneer de coronamaatregelen verlengd worden. Om 19:00 geeft Mark Rutte samen met minister de Jonge een persconferentie. Ondertussen maakt het coronavirus meer slachtoffers in Nederland. Zo worden verzorgingstehuizen in Oost-Nederland keihard getroffen. Inmiddels zijn in woonzorgcentrum Brinkhoven in Heerde van de zeventig bewoners dertien mensen overleden en zijn tenminste 23 mensen besmet. Volg alle ontwikkelingen in onze regio ook vandaag weer in dit liveblog.

In samenwerking met indebuurt Zwolle