Volledig scherm
De raceauto van het Zwolse Blue Racingteam voor de Shell Eco Marathon. © Frans Paalman

Zwolse teams racen duurzaam in Londen

Het Zwolse Blue Racing Team van hogeschool Windesheim en het Deltion Eco Team van het Deltion College hebben de finish gehaald tijdens de Shell Eco Marathon in Londen. 

Het afgelopen weekend wisten zij als enige Overijsselse teams te finishen. Van 5 tot en met 8 juli streden honderdvijftig Europese teams. Het doel van de marathon was 14 kilometer af te leggen binnen 35 minuten. Het Green Team Twente van Universiteit Twente wist zich wel te kwalificeren, maar kon niet op tijd finishen. 

395 kilometer

Het Blue Racing Team heeft zijn belangrijkste doel gehaald, laat Sanne van Leeuwen weten. Het team wist door de inspectie te komen en zich te kwalificeren. ,,We hadden een zeer betrouwbare auto waarmee we zo’n 120 kilometer hebben gereden in Londen. Wat betreft de resultaten, die zijn wat minder. Ons verbruik was 40km/kWh wat gelijk staat aan 395 kilometer op 1 liter benzine.”

Waar vooraf aan het weekend nog gehoopt werd op een top 6 klassering kwam het team niet verder dan een twaalfde plaats. 

Het Deltion College eindigde op de achtste plaats in Londen en eindigde daarmee net buiten de top 6, een plek die recht gaf om ook nog mee te doen bij wereldwijde wedstrijden. 

In samenwerking met indebuurt Zwolle