Volledig scherm
PREMIUM
Fieke van der Panne (L) en Yuna Linde (R) zijn de initiatiefnemers achter Theater Thuisbezorgd. © Frans Paalman

Zwolse theatergroep brengt theater bij de mensen thuis

Een voorstelling in je huiskamer kijken samen met de buurt. Het leek Yuna Linde en Fieke van der Panne van Theater de Makkers een leuk idee en dus kwamen ze met Theater Thuisbezorgd.

De Makkers werken veel samen met de Zwolse Stadsproductie, de theatergroep die in mei de grote productie De Wilde Deerne lanceert. De Makkers willen graag iets doen met dit project. Zo ontstond Theater Thuisbezorgd. Het stuk gaat over proberen te leven als 'Wilde Deerne'. Zeventien keer spelen ze de kindervoorstelling in Zwolse huiskamers. Het doel is om Zwolle dichterbij elkaar brengen met theater, vertelt Yuna Linde. ,,Mensen moeten buurtbewoners uitnodigen om te vragen of ze bij de voorstelling komen. Het is nodig dat mensen elkaar meer zien en spreken in een tijd waarin iedereen druk bezig is", zegt Yuna Linde. ,,Het is mooi dat je in een woonkamer kan zitten en samen geniet van theater."

  1. Anne Marie uit Zwolle klaagde als eerste de tabaksindustrie aan. 'En nu is de kanker terug'
    PREMIUM

    Anne Marie uit Zwolle klaagde als eerste de tabaksindu­strie aan. 'En nu is de kanker terug'

    Anne Marie van Veen uit Zwolle was twee jaar geleden de eerste die aangifte deed tegen de tabaksindustrie. Nu, net voor het Gerechtshof in Den Haag zou oordelen over de vervolging, heeft de longkankerpatiënte slecht nieuws gekregen van haar behandelaars. ,,Het lijkt erop dat de kanker terug is. Je weet dat die dag weer komen gaat. De weg naar de eindstreep wordt steeds korter. Dat is moeilijk."

In samenwerking met indebuurt Zwolle