Moeder Debra van der Veen heeft haar kinderen meegenomen naar Polen. Vader Kawa Al-Bayani strijdt voor hun terugkeer.
Volledig scherm
PREMIUM
Moeder Debra van der Veen heeft haar kinderen meegenomen naar Polen. Vader Kawa Al-Bayani strijdt voor hun terugkeer. © Privéfoto / Frans Paalman

Zwolse vader van ontvoerde kinderen ziedend na antwoorden ministerie: ‘Ik had meer verwacht’

Nog altijd zijn de vier kinderen die in januari door hun moeder vanuit Zwolle naar Polen werden ontvoerd niet terug bij hun vader in Nederland. Uit antwoorden van minister Franc Weerwind op Kamervragen blijkt dat het ministerie nauwelijks mogelijkheden heeft om de kinderen terug te laten keren. Vader Kawa Al-Bayani noemt de antwoorden van de minister ‘belachelijk’.

16 reacties

 • evert koekkoek

  3 maanden geleden
  @Eggerding, wat een flauwekul reactie. Het gaat hier om iets wat zich in een gezin afspeelt. Lijkt totaal niet op Kaag in Afghanistan. Trouwens, waar lijkt u op?
 • Andre Eggerding

  3 maanden geleden
  Typisch een D66 politicus.Niet aanpakken. Lijkt op Kaag in Afghanistan. Was verantwoordelijk voor de mislukte aftocht.
 • marion van kooij

  3 maanden geleden
  Wat ik mij afvraag, waarom heeft de moeder deze drastische beslissing genomen? Doet ze dat om vader te treiteren of om de kinderen te beschermen?
 • Teun Bagerman

  3 maanden geleden
  Vraag de kinderen wat ze willen en over het algemeen horen kinderen bij de moeder
 • Henk Meuleman

  3 maanden geleden
  Deze minister is in alle zaken laks, traag en ondeskundig, hij verbloemt dit, met veel en wollig taalgebruik. Totaal ongeschikt. Dat zie je in de zaak met de toeslagouders. Zich zelf indekkend, in de trant we moeten voorzichtig zijn en we hebben de zaak in studie. Niks doortastendheid en duidelijkheid.
 1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.