Volledig scherm
PREMIUM
Karl Zandink heeft nu 1000 voetbalshirts opgeslagen in dozen en bij zijn vader omdat hij thuis ruimte tekort komt. © Frans Paalman

Zwolse verzamelwoede: 1000 voetbalshirts van over de hele wereld

Wat begon als een weddenschap liep totaal uit de hand. De Zwollenaar Karl Zandink heeft inmiddels een verzameling van duizend voetbalshirts en het aantal blijft maar groeien. Hoe krijgt hij het voor elkaar? ,,Heel veel mailtjes sturen." 

Op de kast hangen tien retro shirts, er liggen drie dozen vol en dan nog vier sporttassen. ,,Ik heb ook nog twintig tassen met shirts bij mijn vader liggen." Het begon als een weddenschap om tweehonderdvijftig voetbalshirts te verzamelen. Vijfentachtig procent van de shirts heeft hij gratis gekregen en in het uiterste geval betaalt hij het liefst alleen de verzendkosten. De shirts komen overal vandaan. Zuid-Afrika, Mexico of van clubs uit lagere divisies in Duitsland of Engeland. Nummer duizend komt uit Luxemburg van FC Differdange 03: ,,De ploeg die FC Utrecht uit de Europa League hield." 

  1. Wilde je thuis werken maar mocht dat niet? Dit zegt het arbeidsrecht

    Wilde je thuis werken maar mocht dat niet? Dit zegt het arbeids­recht

    Pascal Besselink is jurist en gespecialiseerd in vraagstukken over ‘arbeidsrecht en sneeuw’. Hij werkt voor DAS en krijgt op sneeuwvolle dagen – zoals deze dinsdag – prompt vragen uit gebieden rondom Apeldoorn, Arnhem, Deventer en Zwolle. ,,Zowel werkgevers als werknemers bellen mij om te vragen wat het arbeidsrecht zegt, als er sneeuw ligt.’’ Dé vraag die wordt gesteld: kan een werknemer eisen dat hij thuis werkt?

In samenwerking met indebuurt Zwolle