De boot met vluchtelingen is vertrokken uit de Prinses Margriethaven in Zwolle en op weg naar Genemuiden waar het schip circa anderhalve maand blijft liggen. De asielzoekers genoten op het dek van een heerlijk zonnetje.
Volledig scherm
PREMIUM
De boot met vluchtelingen is vertrokken uit de Prinses Margriethaven in Zwolle en op weg naar Genemuiden waar het schip circa anderhalve maand blijft liggen. De asielzoekers genoten op het dek van een heerlijk zonnetje. © Frans Paalman

Zwolse vluchtelingen pakken de draad op in Genemuiden, maar praktisch is anders

De vluchtelingen die de afgelopen vijf weken in de Zwolse Prinses Margriethaven verbleven, zijn overgebracht naar Genemuiden. Daar werden ze direct bij de hand genomen voor een korte rondleiding door het centrum.

0 reacties

 1. Duizenden trekkers (en net zoveel liefhebbers) strijken neer in Zwolle: ‘Mijn vriendin ziet liever een bloemetje’
  PREMIUM
  MET VIDEO
  6

  Duizenden trekkers (en net zoveel liefheb­bers) strijken neer in Zwolle: ‘Mijn vriendin ziet liever een bloemetje’

  Schuifelend gaan bezoekers door de IJsselhallen in Zwolle, voetje voor voetje langs de ene na de andere trekker. Of beter gezegd: miniatuurtrekker. Duizenden exemplaren, van klein tot nog kleiner. De 32ste internationale Landbouwminiaturen Club Nederland trekt dit weekend duizenden bezoekers, uit heel Europa. En vrijwel niemand gaat met lege handen naar huis.