Zwolse weldoener van Koerdische vluchtelinge Mevan gevonden, mogelijk ontmoet ze hem vandaag

VideoDe Zwolse hulpverlener, die in de jaren negentig in een Zwolse asielzoekerscentrum Mevan Babakar -destijds 5 jaar oud- en haar moeder opving, is waarschijnlijk getraceerd. Babakar deed gisteren via Twitter een ultieme poging hem op te sporen, nu ze in Zwolle is. Mogelijk ontmoet ze hem vandaag.

 1. Koerdische Mevan (29) zoekt de man die haar als 5-jarige vluchteling in Zwolle een rood fietsje gaf
  Play
  PREMIUM
  Video

  Koerdische Mevan (29) zoekt de man die haar als 5-jarige vluchte­ling in Zwolle een rood fietsje gaf

  De van oorsprong Koerdische Mevan Babakar (29) is op zoek naar een hulpverlener die in de jaren negentig werkzaam was in het azc in Zwolle. Ze plaatste een oproep op Twitter maandagmiddag in een laatste poging de man te vinden. ,,Ik wil hem bedanken voor de enorme menslievendheid en de fiets die hij me cadeau gaf", vertelt Babakar, vlak voordat ze weer teruggaat naar haar huidige woonplaats Londen.
 2. Kurdish Mevan Babakar (29) is searching for a Dutch aidworker who worked at a refugee camp in the nineties
  Play
  PREMIUM
  English version

  Kurdish Mevan Babakar (29) is searching for a Dutch aidworker who worked at a refugee camp in the nineties

  Mevan Babakar (29), Kurdish-British, is looking for an aid worker who was employed at a refugee camp in Zwolle in the Netherlands in the early nineties. Earlier this afternoon she tweeted a request for help in a final attempt to find this man. ,,I just want to thank him for the kindness he showed me, and the bike that he gave me as a present”, says Babakar.

In samenwerking met indebuurt Zwolle