Andries Schäfer en zijn familie moesten uiterlijk 7 januari vertrekken van de parkeerplaats aan de Bellinistraat in Zwolle, maar zijn advocaat stak daar een stokje voor. De rechtszaak van 20 januari moet uitwijzen de woonwagenbewoners een toekomst hebben in de Hanzestad.
Volledig scherm
PREMIUM
Andries Schäfer en zijn familie moesten uiterlijk 7 januari vertrekken van de parkeerplaats aan de Bellinistraat in Zwolle, maar zijn advocaat stak daar een stokje voor. De rechtszaak van 20 januari moet uitwijzen de woonwagenbewoners een toekomst hebben in de Hanzestad. © Frans Paalman

Zwolse woonwagenbewoners naar de rechter: het definitieve einde of een nieuwe start?

Het recht bepaalt of de Zwolse woonwagenbewoners wel of niet moeten vertrekken van hun huidige plek aan de Bellinistraat. Komt er definitief een einde aan het protestkamp of gloort er een nieuw begin? Het verleden bewijst dat niet alleen de gemeente Zwolle haar handen vol heeft aan de toekomst van de woonwagens.

  1. ‘Onverwachts’ mooi begin van 2020 voor Zwolse woonwagenbewoners: protestkamp wordt voorlopig niet verwijderd
    PREMIUM

    ‘Onver­wachts’ mooi begin van 2020 voor Zwolse woonwagen­be­wo­ners: protest­kamp wordt voorlopig niet verwijderd

    De bewoners van het protestkamp aan de Bellinistraat in Zwolle hoeven voorlopig niet te vrezen voor hun plek. Het opdoeken van het kamp is uitgesteld. Andries Schäfer en zijn familie kregen een maand geleden van de gemeente te horen dat ze uiterlijk 7 januari moesten vertrekken van de parkeerplaats, maar advocaat Gijs Geerlings heeft beroep aangetekend tegen dit besluit. Binnenkort volgt er een rechtszitting. 

In samenwerking met indebuurt Zwolle