De Zwolse zangeres Roza Herwig won in Groningen ook een reis naar Parijs en een masterclass van een docent naar keuze.
Volledig scherm
De Zwolse zangeres Roza Herwig won in Groningen ook een reis naar Parijs en een masterclass van een docent naar keuze. © Majanka Fotografie

Zwolse zangeres in de prijzen bij Prinses Christina Concours

Roza Herwig uit Zwolle heeft bij de laatste regionale voorronde van het Prinses Christina Concours een eerste prijs gewonnen. Ruim zestig musici deden mee. Herwig mag nu naar de halve finale in Den Haag.

 1. Vakantiekrapte slaat extra hard toe in thuiszorg en zorgcentra: ‘Kunst om de roosters rond te krijgen’
  PREMIUM

  Vakantie­krap­te slaat extra hard toe in thuiszorg en zorgcentra: ‘Kunst om de roosters rond te krijgen’

  De personeelsbezetting in de ouderenzorg en thuiszorg is in de zomer altijd al een uitdaging, maar dit jaar is het extra lastig om de roosters rond te krijgen. Een hoger ziekteverzuim en quarantaines maken dat zorginstellingen alle zeilen moeten bijzetten. ,,Het is echt zoeken naar waar nog lucht zit”, zegt directeur Thuiszorg Martin Plant van Carinova in Deventer.
 2. Ware Jacob(a) meldt zich nog niet voor gevonden ring MS-collecte Zwolle
  PREMIUM

  Ware Jacob(a) meldt zich nog niet voor gevonden ring MS-collecte Zwolle

  Negentig collectanten zamelden een maand geleden in Zwolle, Stadshagen en Westenholte geld in voor het MS Fonds. Dat leverde ruim tien mille aan munten en papiergeld op, maar ook een bijzondere gift: een gouden ring. Marleen Postma is al twaalf jaar coördinator van de MS-collecte in Zwolle, maar maakte zoiets nog niet eerder mee. Ze plaatste een oproep op Twitter en Facebook om de rechtmatige eigenaar van de ring te vinden, maar de ware Jacob (of Jacoba) werd tot nu toe niet achterhaald.