Hans Veenamans is de oprichter van Ecoplant, een bedrijf dat superzonnepanelen maakt in de vorm van bloemen. Ze draaien met de zon mee, zijn zelfreinigend en gemaakt van materiaal dat een extra hoge opbrengt oplevert: tot ongeveer 60 procent meer dan een gewoon paneeltje.
Volledig scherm
PREMIUM
Hans Veenamans is de oprichter van Ecoplant, een bedrijf dat superzonnepanelen maakt in de vorm van bloemen. Ze draaien met de zon mee, zijn zelfreinigend en gemaakt van materiaal dat een extra hoge opbrengt oplevert: tot ongeveer 60 procent meer dan een gewoon paneeltje. © Frans Paalman

Zwolse ‘zonnepanelen in de vorm van zonnebloemen’ genomineerd voor nationale innovatieprijs

Het Zwolse bedrijf Ecoplant, dat zonnepanelen maakt in de vorm van zonnebloemen, is een van de drie genomineerden voor de Nederlandse Innovatieprijs 2021. 

  1. Bezoekers discotheek Index overtreden coronaregels en worden op straat gezet: eigenaar kijkt lijdzaam toe
    6

    Bezoekers discotheek Index overtreden coronare­gels en worden op straat gezet: eigenaar kijkt lijdzaam toe

    Omdat bezoekers de coronaregels zouden hebben overtreden, moest discotheek Index in Schüttorf in de nacht van zaterdag op zondag op last van de autoriteiten dicht. De 2000 bezoekers, waaronder zo’n 1400 Nederlanders, werden door politie en personeel naar buiten gedirigeerd. Zaterdagavond reed een discobus vanaf Dalfsen via Ommen naar Index. De ongeveer 25 jongeren die instapten zeiden ‘dat daar alles veilig is’. Niets blijkt de volgende dag minder waar.